Vocabulary and Reading Exercise #2

     Directions: Choose the best answer to complete each sentence.

1. Our dog got sick, so we took him to the

a. animal shelter b. veterinarian c. dentist d. pet store

2. When my sister was a little girl, she enjoyed sketching various people and things with pencil and watercolors. Everyone thought that one day she would become

a. a dancer b. a pencil maker c. an artist d. an actress

3. Someone asked John for the time, but he didn't know himself because he wasn't wearing

a. a watch b. his hat c. his glasses d. an hourglass

4. Whenever Sara needs to water her vegetable garden, she goes outside and uses a

a. spray bottle b. bottle c. shovel d. hose

5. Electricity is a form of energy that is usually transmitted through

a. the air b. a light switch c. wires d. water

6. It was very difficult for Vince to get to sleep last night because his wife was

a. snoring b. sleeping c. making the bed d. resting

7. One of my favorite things to do on a bike is to get to the top of a hill, stop pedaling, and just

a. fly b. coast c. take a break d. go backwards

8. Carolyn recently lost her husband. Many of her friends and family members sent cards expressing

a. directions b. a GPS system c. their sympathy d. relief

9. When Donna and Bill finished eating lunch, Bill asked the waitress for the

a. check b. order c. menu d. dessert tray

10. Herman went to work wearing his uniform, but when he got there he noticed that he was wearing the wrong shoes. The shoes and the uniform didn't

a. fit b. work c. match d. feel big enough

                   Answers:

1. b
2. c
3. a
4. d
5. c
6. a
7. b
8. c
9. a
10. c

Click here for more vocabulary and reading exercises.

Home | Your Teacher | Contact | Privacy Policy | Site Map | Terms Of Use