Vocabulary and Reading Exercise #3

     Directions: Choose the best answer to complete each sentence.

1. The day after my son fell off of his bike, a large __________ appeared on the part of his leg where he landed on the pavement.

a. break b. bruise c. hurt d. bloody gash

2. When we returned to our cabin, we made a fire in the

a. fireplace. b. basement. c. oven. d. furnace.

3. In the Aesop's fable, The Tortoise and the Hare, the "hare" is a

a. turtle b. mouse c. rabbit d. cat

4. Words in a dictionary are arranged in alphabetical

a. pages. b. letters. c. numbers. d. order.

5. When the driver of a car sees a a yield sign, he or she should let the other cars traveling in the same direction

a. speed up. b. exit. c. go first. d. go last.

6. Tom's uncle is serving in the military. Right now he is in Afghanistan. His entire family is proud of his

a. salute. b. gun. c. grades. d. service.

7. If I forget my cell phone before I go to work, I usually ________ to get it .

a. sit down b. go back c. buy a new one d. look in the car

8. We decided to spay our dog because we didn't want to worry about her having

a. puppies. b. a heart attack. c. worms. d. a bad day.

9. For lunch, I decided to eat something healthy and nonfattening, so I ordered

a. a hamburger. b. a salad. c. fried chicken. d. a bowl of ice cream.

10. Children love to go to the zoo, but unfortunately some kids end up _________ the animals.

a. talking with b. eaing c. teasing d. playing with

                   Answers:

1. b
2. a
3. c
4. d
5. c
6. d
7. b
8. a
9. b
10. c

Click here for more vocabulary and reading exercise.

Home | Your Teacher | Contact | Privacy Policy | Site Map | Terms Of Use