Vocabulary and Reading Exercise #4

     Directions: Choose the best answer to complete each sentence.

1. My kids love to baseball. Now that they are bigger and their hands are bigger, I have to buy them new

a. bases. b. baseballs. c. gloves. d. rackets.

2. It's easy to make ramen noodles. Before you put the noodles in the pot, you have to bring the water to a

a. boil. b. sink. c. faucet. d. burner.

3. If you don't have a book, sit by me and we can __________ one together.

a. learn b. write c. buy d. share

4. Mark left his wallet in the store. He was happy to find out later that some honest person had turned it in to __________.

a. the bank. b. lost and found. c. a currency exchange. d. an ATM

5. Our elderly next-door neighbor has to sell his large two-story house and move into a house that's easier to ___________.

a. maintain. b. purchase. c. lock. d. finance.

6. Pedro put his hands into something that was __________ and hard to get off.

a. smooth. b. sticky. c. edible. d. paint.

7. There's a parking meter, but I only have a dollar bill. Wait here while I go get some

a. help b. tokens c. change d. money

8. When Rita and Tom first met, they knew they were meant to be together. It was love at first __________.

a. handshake. b. kiss. c. meeting. d. sight.

9. You can't make an omelet without breaking a few ___________.

a. eggs. b. legs. c. glasses. d. dishes.

10. When you move into a new apartment, it's a good idea to call a ___________ to change the locks.

a. plumber b. locksmith c. doorman d. key maker

                   Answers:

1. c
2. a
3. d
4. b
5. a
6. b
7. c
8. d
9. a
10. b

Click here for more vocabulary and reading exercises.

Home | Your Teacher | Contact | Privacy Policy | Site Map | Terms Of Use