question

 
Learn English
  Blue Level  
  Red Level  
  Yellow Level  
  Green Level  
  Purple Level  
  Orange Level  
  Violet Level  
  Video Lessons  
  Links  
  American Speech  
  Chat  
  How to Learn  
  Vocabulary  
  U.S. Citizenship  
  Reading  

Share  

 


 

 

the future tense - will

 Directions: Write information questions in the future tense using the modal verb "will." First, read the answer. Then, write the question by hand in your notebook.

Example:

Question: What time will the class end?     wtie by hand

Answer: The class will end at 8:45.  

1. Question: What time will the movie end?

    Answer: The movie will end at 1:20.

2. Question: Where will we look for jobs?

    Answer: We'll look for jobs in hotels.

3. Question: How many people will be at the party?

    Answer: There will be eight people at the party.

4. Question: How much will it cost to get my car fixed?

    Answer: It will cost $250 to get my car fixed.

5. Question: When will you call her?

    Answer: I'll call her tomorrow.

6. Question: How long will it last?

    Answer: I don't know how long it will last.

7. Question: When will she graduate?

   Answer: She'll graduate in the spring.

8. Question: What time will they be here?

    Answer: They'll be here at seven o'clock.

9. Question: Where will you be tomorrow?

    Answer: I'll be at the grocery store tomorrow.

10. Question: When will they finish?

     Answer: They won't finish until after five o'clock.

Click here for more exercises.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Your Teacher | Contact | Privacy Policy | Site Map | Terms Of Use

 

   
© 2011 Learn American English Online. All rights reserved.